Over INPUNTO / About INPUNTO

Torrefazione HAITI in 1951Inpunto koffiebranderij begon in 1951 een klein ambachtelijk laboratorium in het centrum van Triëst onder de naam Torrefazione Haïti, jarenlang de trefplaats voor de ware koffieliefhebber. Daar ontwikkelde de oprichter zijn eerste koffiemelanges.

Ambachtelijke passie, constante zorg voor het koffieproduct en professionaliteit waren en zijn de sterke punten van het bedrijf dat al meer dan 40 jaar wordt geleid door meesterbrander Prete . Na vijftig jaar geschiedenis en succes, en met het doel het delicate proces van het selecteren en branden van onbewerkte koffie te verbeteren, verhuisde het nieuwe koffie fabriek naar het industriegebied van Triëst.

Sinds 1951 zijn er veel dingen veranderd: de jonge en enthousiaste partners hebben samen met het personeel van het nieuwe en modern georganiseerde hoofdkwartier de meest geavanceerde en wijdverbreide kwaliteitscontrole toegelaten in alle stadia van het proces.

Oude en bekende mengsels worden opnieuw op de markt gebracht in een verfijnde versie dankzij de meest geavanceerde processen. Het product is het resultaat van een kundige combinatie van ervaring en technologie. Regelmatig worden er talloze controles uitgevoerd op de koffiebonen die afkomstig zijn van plantages in Midden- en Zuid-Amerika. Het roosteren vindt plaats via de traditionele methode afkomstig van de lessen van de oude koffiebrander.

Enthousiasme en passie voor goede koffie zijn dezelfde die meer dan een halve eeuw geleden meesterbrander Prete hebben gebracht om de beste onbewerkte koffiekwaliteiten te selecteren en om de meest geschikte melanges en gebraad uit te proberen om de consumenten te garanderen met de hoge kwaliteitskoffie die het onmiskenbare karakter heeft van de INPUNTO-koffie smaak.


Inpunto roasting factory started in the 1951 as a small artisan laboratory in the center of Trieste under the name of Torrefazione Haiti, known and appreciated for years by all coffee lovers. There its founder developed his first coffee blends.

Artisan passion, constant care for the coffee product and professionalism have always been and always will be the strengths of the company, managed by the master roaster Mr. Prete for over 40 years.

With the know-how of fifty years of history and success and with the decision to improve the delicate process of selecting and roasting raw coffee, the new roasting company moved to the industrial area of Trieste.

From 1951 to present day many things have changed: young and willing partners, together with the new and modernly organized headquarters, obtained the most advanced and widespread quality control at all stages of processing.

Proven blends are re-proposed once they have been refined, using the most advanced processes. The product is the result of a skilful combination of experience and technology. Countless checks are carried out regularly on the raw material mainly coming from Central and South America plantations, and the roasting, carried out with the traditional method, takes place according to the teachings handed down by the old roaster.

Enthusiasm and passion for good coffee are the same ones brought by Mr. Prete more than half a century ago, which were used to select the best raw coffee varieties and experiment the most suitable blends and roasts to guarantee consumers the high quality of the unmistakable taste of INPUNTO coffee.
INPUNTO today