Over ons / About us

 



Inpunto koffiebranderij begon in 1951 een klein ambachtelijk laboratorium in het centrum van Triëst onder de naam Torrefazione Haïti,  jarenlang de trefplaats voor de ware koffieliefhebber. Daar ontwikkelde de oprichter zijn eerste koffiemelanges.
Ambachtelijke passie, constante zorg voor het koffieproduct en professionaliteit waren en zijn de sterke punten van het bedrijf dat al meer dan 40 jaar wordt geleid door meesterbrander  Prete .
Na  vijftig jaar geschiedenis en succes, en met het doel het delicate proces van het selecteren en branden van onbewerkte koffie te verbeteren, verhuisde het nieuwe koffie fabriek naar het industriegebied van Triëst.
Sinds 1951 zijn er veel dingen veranderd: de jonge en enthousiaste partners hebben samen met het personeel van het nieuwe en modern georganiseerde hoofdkwartier de meest geavanceerde en wijdverbreide kwaliteitscontrole toegelaten in alle stadia van het proces.
Oude en bekende mengsels worden opnieuw op de markt gebracht in een verfijnde versie dankzij de meest geavanceerde processen. Het product is het resultaat van een kundige combinatie van ervaring en technologie. Regelmatig worden er talloze controles uitgevoerd op de koffiebonen die afkomstig zijn van plantages in Midden- en Zuid-Amerika.  Het roosteren vindt plaats via  de traditionele methode  afkomstig van de lessen van de oude koffiebrander.
Enthousiasme en passie voor goede koffie zijn dezelfde die meer dan een halve eeuw geleden meesterbrander Prete hebben gebracht om de beste onbewerkte koffiekwaliteiten te selecteren en om de meest geschikte melanges en gebraad uit te proberen om de consumenten te garanderen met de hoge kwaliteitskoffie die het onmiskenbare karakter heeft van de  INPUNTO-koffie smaak.


Inpunto roasting factory started in the 1951 as a small artisan laboratory in the center of Trieste under the name of Torrefazione Haiti, known and appreciated for years by all coffee lovers. There its founder developed his first coffee blends.
Artisan passion, constant care for the coffee product and professionalism have always been and always will be the strengths of the company, managed by the master roaster Mr. Prete for over 40 years.
With the know-how of fifty years of history and success and with the decision to improve the delicate process of selecting and roasting raw coffee, the new roasting company moved to the industrial area of Trieste.
From 1951 to present day many things have changed: young and willing partners, together with the new and modernly organized headquarters, obtained the most advanced and widespread quality control at all stages of processing.
Proven blends are re-proposed once they have been refined, using the most advanced processes. The product is the result of a skilful combination of experience and technology. Countless checks are carried out regularly on the raw material mainly coming from Central and South America plantations, and the roasting, carried out with the traditional method, takes place according to the teachings handed down by the old roaster.
Enthusiasm and passion for good coffee are the same ones brought by Mr. Prete more than half a century ago, which were used to select the best raw coffee varieties and experiment the most suitable blends and roasts to guarantee consumers the high quality of the unmistakable taste of INPUNTO coffee.




 

Triëst - Waar maken we onze koffie
Trieste -Where our coffee comes from

 

Triëst is een wereldwijd erkend centre of excellence in de koffiewereld dankzij de aanwezigheid van een complete koffie bevoorradingsketen ("van boon tot kopje"). Het is al meer dan twee eeuwen de belangrijkste Italiaanse handelshaven voor koffiebonen. Rond de haven hebben zich de meest uiteenlopende technieken ontwikkeld: van roosteren tot decafineren, wetenschappelijk onderzoek, verzekerings- en bankdiensten, en de wijdverspreide (koffie)cultuur in de historische cafés in het stadscentrum.
De stad Triëst is uniek op de nationale en internationale koffiescene. De historische evolutie en de geografische ligging hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een belangrijke koffiecultuur, gebaseerd op kennis, expertise en specialisatie, gecombineerd met een ware passie voor de koffieboon.
Cultuur, passie en een hoge concentratie van top coffee producenten, inclusief Illy, zijn de drie winnende factoren, die vanTriëst de belangrijkste Italiaanse koffiemarkt hebben gemaakt. Deze suprematie komt voort uit meer dan drie eeuwen geschiedenis. Dit is de reden waarom het merk "Trieste Hoofstad van de Koffie" geregistreerd werd, om het belang en de geschiedenis van Triëst en de koffie op nationaal en internationaal niveau te benadrukken.


Trieste is a world-known centre of excellence in the coffee world due to the presence of a complete coffee supply chain ("from bean to cupful"). It has been the main italian trading harbor for coffee beans for over two centuries. Around the harbor, the most varied institutions have developed: from roasting, decaffenation, scientific research businesses, to insurance and banking services, and of course the widespread culture in the historic cafés of the city center.
The city of Trieste is unique on the national and international coffee scene. Its historical evolution and geographic location have contributed to the development of an important heritage, founded on knowledge, expertise and specialisation, mixed with a true passion for the coffee beans.
Culture, passion and a high concentration of excellent coffee companies, including Illy, are the three winning elements, which have made Trieste the most important Italian coffee market. This supremacy dates back to over three centuries of history. It is for this reason that the ‘Trieste Capital of Coffee’ brand was registered, to identify the importance and history of Trieste and the coffee at national and international level.